DOLAR 19,9662
EURO 21,377
ALTIN 1249,927
BIST 4580,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TV’LERE VİRÜS BULAŞTIĞI NASIL ANLAŞILIR?

TV’LERE VİRÜS BULAŞTIĞI NASIL ANLAŞILIR?

TV’LERE VİRÜS BULAŞTIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Televizyon‘ da virüs olduğunu veya saldırıya uğradığını nasıl anlayabilirim? Diyorsanız yazımızı okumanızı tavsiye ederim ve öncelikle bilmenizi isterim ki  İnternet’e bağlı olan her cihazın hacklenme olasılığı büyük ve de kaçınılmaz bir durumdur. Hemen hemen bütün cihazların saldırıya uğraması veya kötü amaçlı yazılım veya virüs bulaşması olasılığı kuvvetle muhtemeldir. TV’nizde virüs olup olmadığını veya saldırıya uğradığını nasıl anlayabilirsiniz?

Samsung‘un ABD’deki teknik destek hesabına kısa bir zaman önce atılan bir tweet ile şirket, TV’nin sorunsuz çalışmasını ve hiçbir özelliğinde arıza olmamasını sağlamak amacıyla bilgisayarlarda olduğu gibi müşterilerine akıllı TV’leri düzenli aralıklarla taramaları konusunda  tavsiyede bulundu.

“Bilgisayarınızı kötü amaç ve içerik dolu yazılımlara karşı taramak, cihazın sorunsuz çalışmasını sağlamak için çok  önemli bir durumdur. Benzer şekilde, kablosuz bir ağa bağlıysanız QLED TV’ler için de birkaç haftada bir TV’de periyodik virüs taraması gerçekleştirerek akıllı TV’nize kötü amaçlı yazılım saldırısını önleyin,” bilgisi verildi.

 

TV’YE VİRÜS BULAŞTIĞINDA NE YAPMALIYIZ?

Akıllı bir TV’niz varsa ve herhangi bir virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşıp bulaşmadığından emin olmak istiyorsanız, bunu başarmanın birkaç  yolu vardır. Fakat uygulamaya geçmeden önce modern TV’lere neden bulaşabileceğini anlamak çok önemlidir bilmenizi isterim. Bu durumun arkasındaki en temel neden, uygulamalara ve indirmelere göz atmaktır. Bir diğer neden ise, doğru tarama yapılmadığında veya  da içeriğin virüslü bir sistem aracılığıyla iletilmesi gibi durumlarda bazı virüs içerebilecek içerikleri izlemek için insanların akıllı TV’lerine bağladıkları sürücüler sebebiyet vermektedir.

 

SAMSUNG MARKA TV’Yİ  KONTROL ETME ADIMLARI NASIL OLMALIDIR?

İlk olarak Samsung akıllı TV’nizi açın ve “Ayarlar” seçeneğine basın ve sonra, “Genel” bölümünün altında “Sistem Yöneticisi” seçeneğini bulun. Daha sonra “Akıllı Koruma” seçeneğini bulun ve yerleşik virüs tarayıcıyı çalıştırmak için “Tara” düğmesine basın. Google’dan resmi “Android TV” işletim sistemini çalıştırarak TV’leri veya Gadgets Now tarafından yayınlananlara göre Android platformuna dayalı TV’leri kontrol etme adımları benzer markaların çoğu ya Google’ın resmi Android TV işletim sistemini çalıştırır veya da Android uygulamalarının paralel olarak indirilmesini sağlayan Android işletim sistemini temel alır. Android özelliğine sahip olan  TV’lerde çalışacak özel bir uygulama olmadığından dolayı kullanıcıların akıllı TV’lerine herhangi bir anti virüs APK dosyasını paralel olarak indirmek için güvenmeleri gerekecektir bu durumda güvenilir bir kaynaktan herhangi bir iyi anti virüs uygulamasını indirin ve USB sürücüsü ile TV’nize aktarıp kurulumunu yapın ve kurulduktan sonra uygulamayı başlatın sonrasında da cihazı virüslere karşı tarama işlemini başlatmak için tara düğmesine basın yani kısacası bu gibi uygulamaların mobil platformlarda çalışmak üzere tasarlandığını unutmayın, bu sebeple de uygulama içinde gezinmek için bir fare ve klavye bağlamanızı tavsiye ederim.

YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.