DOLAR 19,9662
EURO 21,377
ALTIN 1249,927
BIST 4580,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Telefonun Pil Ömrünü Uzatmak için Neler Yapmalıyız?

Telefonun Pil Ömrünü Uzatmak için Neler Yapmalıyız?

Telefonun Pil Ömrünü Uzatmak için Neler Yapmalıyız?

Pil süresini arttırma yolları nelerdir? Sürekli şarjda bekleyen telefona ne olur? Gece şarjda bekleyen telefona ne olur? Telefonun Pil Ömrünü Uzatmak için neler yapmalıyız? Telefonun pil ömrünü uzatmak nasıl olur? Pil çeşitleri nelerdir? Batarya çeşitleri nelerdir? Sorularına cevaplamak istedik bu yazımızda akıllı telefonun pil ömrünü uzatmak için doğru bilinen yanlış şeylerden bahsedeceğiz. Pil ömrünü artırmak için neler yapılabilir hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

Çoğunlukla cihazlarımızda kullanmış olduğumuz batarya türleri lityum-iyon(Li-ion) pillerinden oluşmaktadır. Li-ion bataryalı piller, yüksek enerjili yoğunluk sunan batarya çeşitleridir ve her boyutu mevcutta bulunmaktadır. Bu piller, lityum kobalt oksit esaslıdır ve pildeki hücreler sıkıştırılmamak şartıyla yüksek enerji yoğunluğu sunmaktadır.

Pillerde ki hafıza etkisi bataryanın düzenli şarj edildiğini unutması sonucu oluşmaktadır ve bataryanız %25’e düştüğü zaman şarj %75’e çıktığında şarjdan çıkarırsanız cihaz %50’lik alanı dikkate alacaktır. Sizlere diğer bir tavsiyemde cihazlarınızı şarjda bırakmayınız yani dolduktan sonra çıkarmanızdır çünkü bu ileriki zamanlarda bataryanıza zarar verecektir ve şunu da belirtmek isterim ki %10 veya daha da altındayken kapanan cihazınızı kapalı şekilde şarj ederek dolmasını beklemeniz bataryanızın avantajına olacaktır. Yan sanayi şarj adaptörü kablosu ve bataryaları almayınız. Telefonunuzu uzun süre kullanmayı düşünmüyorsanız bataryasını öncelikle iyice fulleyin sonra saklayın. Kablosuz şarj aletleri kullanışlıdır fakat her zaman geç şarj eder bilin. Hızlı şarjların da  bataryaya zarar verdiğinin büyük bir gerçek olduğunu da bilmenizi isterim.

YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.