MİDEYİ VE SİNDİRİM SİSTEMİNİ TEMİZLEYEN İÇECEKLER HANGİLERİDİR?

MİDEYİ VE SİNDİRİM SİSTEMİNİ TEMİZLEYEN İÇECEKLER HANGİLERİDİR?
Sindirim sisteminde kabızlık, ishal, kalın bağırsağın tahriş ve spazmı, bağırsak sendromu, mide ekşimesi, şişkinlik, mide veya bağırsak gibi bazı organları etkileyen birçok hastalık vardır. Bu sorunlar toksin, mikrop ve gıda atıklarının birikmesinden oluşur. Boşaltım sistemiyle atılamayan bu atıklar, mide ve bağırsak duvarlarında yıllarca yapışık halde kalabilir. Bu toksinler, bakteriler, mikroplar ve virüslerdir, bunların bir kısmı idrarla atılır, diğer kısmı ise mide ve bağırsaklarda tortu şeklinde kalarak bunlara sebebiyet verir.
Sindirim sisteminin bir temizleme işlemine ihtiyacı olduğunu halsizlik, ruh hali değişimleri ve depresyon, karaciğer sirozu, kabızlık, ishal, gaz veya mide ekşimesi gibi bağırsak rahatsızlıkları, aşırı hassasiyet ve cilt problemleri gibi sorunla yaşadığımızda anlayabiliriz.
MİDEYİ VE SİNDİRİM SİSTEMİNİ TEMİZLEYEN İÇECEKLER
- Zencefil sindirim sistemini temizler, iltihap giderici ve oksidan olarak kullanıldığı için, ülserler için ve tedavi edici olarak kullanılır ve ağrı kesici özelliğine sahiptir. Sindirim sürecini destekler, sindirim enzimlerinin korunmasını sağlar, birikmiş atıkların boşaltım sistemi ve terleme yoluyla atılımını sağlar. sabahları aç karnına zencefil çayı içebilir, yiyeceklere veya meyve suyu gibi içeceklere ilave ederek tüketebilirsiniz.
- Papatya çok etkili bir doğal antibiyotiktir. Sindirim sistemindeki mikrop ve bakterilerden kurtulmada, sinirleri yatıştırmada ve karın ağrısı veya şişkinlik gibi sindirim bozukluklarından kurtulmada çok etkilidir. Sabahları papatya çayı içmek mide ülserlerinden kurtulmak için birebirdir.
- Nar kabuğu tozu, menekşe çiçeği, rezene, anason bitkisi, kimyon, melisa, papatya, keten tohumu, tere, kızıl yıldız ve hardal gibi ürünleri karıştırıp bu toz karışımından bir kaşık alıp bir bardak kaynar suda eritip sabahları aç karnına tüketirseniz sindirim problemlerinizden ve atıklardan kurtulabilirsiniz. Bunu üç ila yedi günlük bir sürede kullanın. Böbrek hastalarının bu tarifi üç günden fazla kullanmaması gerekir.
- Keten tohumu içeceğini, sıcak suda bekletip soğuyana kadar bekletin, bu bitki bağırsaklar için müshil ve dezenfektan görevi gördüğü için sabahları aç karnına alınması tavsiye edilir.
- Sarımsaklı limon suyu, mide ve bağırsakları temizlediği ve iltihaplanmayı önlediği için aç karnına tüketilmesi ve sonrasında yaklaşık bir saat boyunca herhangi bir yiyecek ve içecek yenmemesi tavsiye edilir.
- Pire otu, bağırsaklar için nemlendirici, yağlayıcı ve bağırsak mukusunu ve birikmiş toksinleri atıcı olarak kullanılır. Bir yemek kaşığı ot tozunun bir bardak su veya meyve suyu ile karıştırılıp ardından içilmesiyle alınır ve bu otu yedikten sonra bol su içilmesi tavsiye edilir.