DOLAR 19,9662
EURO 21,377
ALTIN 1249,927
BIST 4580,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Finlandiya‘da İş Yeri Açma Şartları Nelerdir?

Finlandiya‘da İş Yeri Açma Şartları Nelerdir?

Finlandiya‘da İş Yeri Açma Şartları Nelerdir?

Sermayesini arttırmak ve büyümek isteyen her iş adamı yurt dışında da iş yaparak döviz getirisiyle karına kar katmak ister. Tabi yurt dışında işletme açmak veya mevcut işletmesini büyütüp zincir ağlara dönüştürmek için bazı şartlar ve kurallar bulunmaktadır. Yurtdışında herhangi bir şirkete kayıt yapıp anlaşma imzalamadan önce  mutlaka ilk etapta o ülkenin hükümetinin yabancı girişimcilere nasıl bakış açısına sahip olduğuna ne tür destekler verdiğine, nasıl davrandığına, devlet desteği kullanmanın  ne derecede ve ne kadar mümkün olduğuna, şirketin ne kadarının yabancılara ait olabileceğine, yabancılara vergi teşviki sağlayıp sağlamadığına dikkat edip daha sonra o ülkenin kültürüne, örf adetlerine, ülkenin piyasa durumuna, iş yapmaya değer bir ülke olup olmadığında, sizlere ne kadar kar getirisi sağlayabilecek durumda olduğuna, halka, yabancı iş adamları daha çok o ülkede hangi işleri yapıyor, hükümet daha çok hangi işleri yapmalarında izin veriyor, ülkenin piyasası ne durumda gibi faktörlere önem ve özen göstererek kafanızda iyice tartarak bir fizibilite çalışmasını kaba taslak hazırlamaya çalışınız.

Finlandiya’da iş yeri açabilmek için elverişli olan ve tavsiye edilebilecek bazı ülkeler arasında Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri’ni söyleyebiliriz. Çünkü bu ülkelerde hem siyasi açıdan  İstikrarlı  bir ortam vardır  hem de yolsuzluk rüşvet olayları yoktur ve vergi kanunu düzenli bir sistemdedir, yasalar sürekli değişkenlik göstermek, belirsizliklere pek yer yoktur her şey bir kural düzen adalet çerçevesinde ilerler çalışan kazanır. Durum böyle olunca da geriye bizler için sadece şunları düşünmek kalır.

Sermayenizi gözden geçirin, en az ne kadar paraya ihtiyaç duyduğunuzu tespit edin. Ülkenin size ne kadarlık bir sermaye ile işyeri açmanıza izin vereceğini iyice öğrenin. Kar, zarar ve ödeyeceğiniz vergileri, kiraları, faturaları, girdi çıktıları analiz edip kendinizce araştırıp öğrenin. Ülkede kredi alma şartlarını ve ne kadar alabileceğinizi araştırıp öğrenin.

Tüm bunların yanı sıra da kesinlikle en önemlisi olan vizeye veya oturma iznine ihtiyacınız olup olmadığını iyice araştırıp öğreniniz. Yabancıların girişimcilik faaliyetlerini hangi yasalar düzenler? Yabancıların kendi ülkelerinde açacakları işletmelerde ne kadar paya veya hisseye sahip olabileceklerini öğreniniz. Daha sonra işletme kurulan ülkede daima kalıcı olarak mı ikamet etmek gerekiyor öğrenin. Patent veya lisans nasıl alınır öğrenin. Bunun yanı sıra ticaret yapmayı düşündüğünüz tedarikçileri, malları taşımak için kanalları araştırınız.

Finlandiya’da ikamet eden veya Avrupa Ekonomik Alanı’nda ikamet eden kişiler sadece Finlandiya’da bireysel bir girişimci veya bağımsız bir şirket açabilirler. Yani bu durumda sizlerin, Finlandiya’da veya başka bir AB ülkesinde oturma izni almanız gerekecektir. Eğer JSC açmayı planlıyorsanız, oturma izni almanız gerekmez. Fakat yönetim kurulu üyelerinden en az birinin AB’de ikamet etmesi şartıyla vardır. Bunun yanı sıra Fin kimlik numarası almanız gerekir. Bu işlem yurtdışındaki bir diplomatik misyon da dahil olmak üzere kayıt dairesinde veya vergi dairesinde yapılabilir.

YORUMLAR

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.